Härlig Mors Dag

Igår blev jag firad av dotter med familj.
I morse fick jag fint meddelande från sonen i Norge som vi inte träffat på jättelänge (dj-a Corona).
Blev också uppvaktad av Pepsi i morse. Han tycker att jag är hans mamma vilket jag håller med om. Han visste att jag tycker om duschcreme av märken Molton Brown så det hade han köpt! 
Hur kunde han göra det ???!!😏
 
Idag tog vi en fyrhjulingstur till Gammelstilla. Matsäcken var packad och klar, masken inhandlades på Macken (Sompa öppnar bakdörren så vi inte behöver gå in), vi är lydiga och köper fiskekort, solen skiner, allt är perfekt. Fisken då - ja, en enda liten abborre och en mört det blev det. Men en härlig utflykt var det.
 
                         
 

Härliga årstid

Slutet av maj och början av juli är den absolut finaste och bästa tiden. Från att snön har gått bort är allt så grått och brunt ute. Plötsligt händer något - gräsmattan blir grön, gullvivorna blommar, det spirar upp lite överallt. Framförallt är det varmt och skönt. Härliga grillkvällar och sitta ute och bara njuuuuta.
 
I år har jag återtagit en vårsyssla som jag inte haft sedan vi köpte stugan. Jag har sått lite fröer som sedan ska sättas ut och förhoppningsvis bli fina blommor. Sedan vi köpte stugan har vi varit där långa perioder och då vill jag inte att grannarna ska ha besvär att vattna allt i trädgården. Dom hjälper oss ändå så mycket, utan deras hjälp skulle vi inte kunna vara i stugan så mycket. Men i år med Coronakarantän kommer vi att vara mestadels hemma så därför blir det lite mer blommor ute.
 
Idag tar vi tur till Älvkarleby för att sätta blommor på mammas grav. Passar på att hälsa på vänner i Älvkarleby och sedan till dotter med familj i Bomhus för fikastund. Ja, vi håller AVSTÅND!!
                                    
 

Abborrarna som lyssnat på Tegnell

Igår firade Pepsi och jag Tommy som fyllde år. Inte så lätt i dessa tider men ett par trådlösa hörlurar modell "modern och mindre" fick han. Grannarna kom upp med en kortlek med påklistrade enkronor. Oh, vad vi saknar våra kortspelarkvällar med allt skratt och tok som vi hittar på. 
Nu håller vi hårt på att träffas utomhus och hålla avstånd. Då är det svårt att spela kort. 
 
Idag var vi ut och fiskade. Vandrade upp till en tjärn och provade med både mask och spinnare. Tommy fick tre abborrar och jag en. Jag antar att fiskarna har lyssnat på Tegnell som säger "Håll avstånd". Men med en härlig matsäck och fint väder så blev det ändå en bra dag.
 
Ikväll blir det kubbspel. Håller avstånd och är utomhus!!
 
Det går faktiskt att umgås och njuta av aktiviteter även i Coronatider. Det blir bara på ett annorlunda vis.