Gott Nytt år 2021

 

För ett år sedan var vi också i stugan, då tillsammans med Kalle och Tuula. Så underbar och helt bekymmersfri nyårsafton. Tur att vi inte visste vad året framför oss skulle föra med sej.
 
Nu är vi också uppe i stugan med helt andra förutsättningar. Vi firar in nyårsafton bara Tommy och jag men är ändå glada att vi har varandra. Tankarna går till många av våra vänner som är ensamma och de som är sjuka.
 
Nog nu med snyftande 😥.
 
Undrar vad 2021 innebär?
Jo, vi blir vaccinerade och kan börja leva normalt igen. Oj, vad vi ska leva ut då!! Träffa barn och barnbarn, krama alla,  ut och resa, träffa massor av vänner, ha fester, gå på fester, gå på konserter, gå i affärer .......... mm mm mm 
 
Släpp loss oss i riskgruppen så ska ni allt få se på röj! Vänta bara!
 
Ja, så kommer 2021 att bli.
 
Gott Nytt År 

Vår supporthund

Tommy har problem med sin telefon och har flytttat över simkortet till sin gamla telefon. Vi får väl se hur det blir. Lite bökigt var det ändå att få över allt så jag skulle sätta mej på stolen bredvid för att kanske kunna hjälpa till eller åtminstone vara ett moraliskt stöd i eländet.
Men se då kom Pepsi och satte sej på stolen!! Jag har aldrig tidigare varit med om att han har hoppat upp och satt sej på en stol 😅.
Trodde han att han skulle kunna hjälpa till på något vis???
Han är lite tokig och rolig denna hund.
 
                                       
 
PS/ Tommy fick ordning på telefonen (själv eller med Pepsi-hjälp?). Tror och hoppas att den ska fungera. Har garanti kvar på den andra som tur är.
 
Nu har jag stickat klar Jessicas räv-sockor så nu är jag sysslolös igen. Vill gärna sticka något mer men vadå?
 

Jul för ett år sedan

Den här bilden togs förra julen. Då hade vi ingen aning om vad vi hade framför oss.
Kan inte låta bli att tänka tillbaka hur det var då.
Vi samlades och hade julafton hemma hos oss med julbord, julklappsspel, julgodis, skratt och kramar. Allt var så naturligt med kramar och umgänge med alla. In i det sista trängdes vi på Köpis och inhandlade det sista.  Helt naturligt alltihopa.
 
Sedan kom den dj-a Coronan.
 
Vet att vi åkte hem 5 mars från stugan efter att ha haft ett helt gäng Vasaloppsåkare boende hos oss. Visst pratade vi om detta virus som hade kommit från Kina och nu var det i Italien också. Vi hade ändå inte alls klart för oss vad det innebar.
På vägen hem stannade vi till på Lidl och "bunkrade" upp pasta, konserver och torrvaror. Nu började vi fatta allvaret.
Men visst trodde vi att det skulle lugna ner sej till våren. Ja, visst blev det lite lugnare över sommaren och framförallt lättare att umgås när man kunde träffas ute.
Sedan kom då hösten och allt blev värre och värre. 
Nu är vi framme vid årets högtid och de flesta som vi känner kommer att fira en julafton som är helt olik alla andra jular.
Vi har det ändå bra som har varandra.
Vi har vår dagliga promenad med grannfrun.
Vi har möjlighet att se våra nära och kära via internet.
Vi har julmat i överflöd.
Vi har naturen nära.
Vi har också fått insikt om vad som är viktigast i livet.
 
Men men men  - Vi saknar så det sociala umgänget och att få krama alla nära och kära.
Men men men - Nu har vi något att se fram emot. Snart kommer vi alla att bli vaccinerade.
 
GOD JUL TILL ER ALLA !!