Sorg över schimpanserna i Furuvik

 
 
 
 
Förstår Ing-Maries sorg över Furuviks hanterande av schimpans-rymningen igår. Det var ju hennes liv att leva med dessa djur.
 
Hörde idag på radion en intervju med ansvarig på Furuviksparken. Reportern frågade om de varit kontakt med Ing-Marie. Svaret blev ungefär som en politiker som inte vill svara på frågan men mellan raderna förstod man att man inte tagit hjälp av Ing-Marie och hennes erfarenhet och kunskap. Det tycker jag visar mer på principer än tanke på att hjälpa dessa stackars djur. 
 
Ing-Marie och hennes man kom i konflikt med Furuviksparken (tror det var 2013)  . Eftersom dom blev förbjudna att gå in till schimpanserna valde de att säga upp sej.
 
Ing-Marie Persson var i många år primatansvarig på Furuviksparken. Under den här tiden blev hon accepterad som medlem i schimpansflocken och dessutom även som jämbördig ledare tillsammans med alfahannen – en mänsklig position som saknar motstycke i Europa, kanske i hela världen. Hon har även varit adoptivmamma åt fyra små schimpansungar, ett dygnet-runt-arbete i ett och ett halvt år per individ.
Vår närmaste släkting har 99% samma gener som vi. Det innebär också att dom har samma behov av kärlek, ärlighet och tydlighet men att dom precis som vi kan starta krig och utsätta flockmedlemmar för mobbing.
 

Lilla julafton

 
 
Igår var det "lilla julafton" hemma hos oss. Julmat, juldryck och julklappar. Tyvärr kunde inte Meja komma för hon jobbade och Markus o Julia hade Covid. Men oj så roligt det är när vi kan träffas så många. Jag njuter fullt ut. Blir så tomt och tyst när alla åker hem. Men vi fick ha kvar Lill-Olle och det är så härligt.
 
På kvällen tittade vi på Agenda, debatt med alla partiledarna. Förstår inte att man inte har bättre respekt för varandra utan måste avbryta och prata i mun på varandra. Tycker att det också måste skyllas lite på programledarna. Sätt stopp när allt börjar bli ett käbbel.  Alla är faktiskt skyldiga till detta, en del mindre och en del mer(dvs Dadgostar och Busch). Har man inte tagit sej ur valdebatterna än eller vad är fel??
 
Varför kan inte politiker svara direkt på en fråga??
"Varför ska skatten sänkas för höginkomsttagarna"
Den frågan ställdes nog 10 ggr från oppositionen till regeringen. Men något svar kom aldrig.  Jag vill gärna har svar på de frågor som ställs och inte massa smutskastning och käbbel. Vi vill veta hur man tänkt och hur man planerat, det är därför jag lyssnar på debatter.
Klart slut på detta just nu - återkommer säkert framöver.
                                                   
 
 
 
 
 
 

Klarade av mina "dubbelsprutor"

Vill bara tala om att jag inte fick någon reaktion på sprutorna jag fick igår. Hoppas nu bara att jag klarar mej från Covid och influensan också.