Ny vecka igen

Förstår inte hur veckorna kan gå så fort?? Nu är det söndag igen och dags för ny matsedel. Tänk vad "duktiga" vi blivit att skriva matsedel. Här kommer den:
Förra veckan var faktiskt händelserik.  Största händelsen var absolut 2:a vaccineringen på torsdagen. Känns så skönt att på onsdag har jag 90% skydd mot Covid19. Tommy får sin första spruta nu på onsdag.
Kände mej så säker förra veckan att jag åkte och handlade på Lidl. Det är ju öppet mellan 7-8 på onsdagar och lördagar för riskgrupper. Det var inte många personer där och dom som var där var 70+ och förhoppningsvis vaccinerade.
 
I går tog vi en tur till Älvkarleby. Planterade lite blommor på mammas grav, det är nog lite för tidigt men det blev så fint.
Sedan åkte vi och hälsade på Olle o Monika. Eftersom vi håller på restrektionerna satt vi utomhus på deras altan. Men när det började snöa då flyttade vi ändå in på inglasade altan men med dörrarna öppna.
När vi frysit klart där åkte vi och våldgästade Kalle o Tuula. Där satt vi också ute naturligtvis. Tuula bjöd på jättegod knäckebrödspizza. Prat och skratt under någon timme men sedan gick färden vidare till Bomhus och familjen Strand.
Där satt vi också ute på altan och drack kaffe. Kollade deras kök som nu inte längre är ett kök. Allt är utrivet och nytt kök kommer dit nästa vecka. Så härligt det måste vara att få allt nytt.
Eftersom dom inte har något att laga mat på så fick Tommy matbeställning.
Idag har han fixat till fläskfilé med potatismos, kantarellsås och en pastagratäng. Meja beställde pannkaka så det är också klart. Dom tycker helt säkert att det är bra med privata kocken.
 
Efter gårdagens uteliv så kom vi hem genomfrysta men glada att ha umgåtts med så härliga människor. 
 
En helt underbar vanlig lördag!💗

Ändring på menyn idag!!

             
 
Idag var jag och tog min 2:a spruta i Sandviken. Vilken härlig känsla även om man fortfarande inte kan göra allt man vill.  men ändå. Känslan är så otroligt härlig med tanke på att man nu minimerat risken för smittan och blir man smittad så troligtvis blir det ett lindrigt förlopp.
 
Passade också på att stanna vid fiskståndet vid torget och köpte böckling, gravlax och färsk strömming. 
Därför ändrar vi helt matsedeln ikväll. Det blir strömmingsflundror med potatismos à la Tommy. Blir väl några flundror kvar och dom blir inlagda till en annan dag.
 
En superbra dag trots snöovädret i morse !
 

Har stentrollen snott skyltarna eller .........

 
Vem är det som plockar ner skyltarna vid broarna på Söderåsen??? Tre skyltar har satts upp - tre skyltar har tagits ner.
Varför har hon/han något emot att dom sitter där och påminner om vilka som fixat till broarna?
Stör det någon? Avundsjuka? Vill hen inte ha någon bro? Är dom estetiskt fula?
Ja, frågetecknen är många. 
Jag tycker ialla fall att Göte och Tommy gjort ett fint jobb med broarna över bäckarna så man kan gå där.
Har någon en aning vem som gör detta?
Tror nog inte att det är stentrollen som gjort det ?